Jääsukelluskurssit ja -tapahtumat

Divehardilla meillä on joitakin parhaista jääsukellusvarusteista, joita voit saada! Suuri lämmitetty teltta, lämmittimet ja liesi tekevät päivästäsi paljon mukavamman. Avontolle sähkötyökalut säästävät aikaa ja vaivaa ja saavat sinut sukeltamaan nopeammin.

Jään alla sukeltaminen on seikkailua parhaimmillaan. Koska jääsukellus on tarkkuutta vaativaa tiimityötä, kurssilla opit tiimin jäsenten vastuualueet. Pääset kokemaan vedenalaisen maailman viehättävyyden aivan uudella tavalla nauttien vuoden parhaasta näkyvyydestä.

Kurssin hinta 320€

Sertifioidut vieraat (PADI, SSI, CMAS…)  50€

Kurssin aloitusvaatimukset

  • Ennakkovaatimuksena kurssille osallistumiseen on PADI Advanced Open Water Diver -luokitus, tai vastaava luokitus muilta sukellusorganisaatioilta.
  • Vähintään 18-vuoden ikä
  • Aikaisempi kokemus kuivapuvulla sukeltamisesta suositeltavaa.
  • Sukellusvarusteita myös vuokrattavissa.

 

Kurssi pitää sisällään

Jääsukellus vaatii organisointia ja pääset tutustumaan, mitä kaikkea jääsukelluksessa täytyy ottaa huomioon niin omassa osaamisessa kuin omien varusteiden valinnassa.

Tiimityö ja organisointi on jääsukelluksen ydin. Kurssilla opetellaan jääsukellukselle turvallisia toimintatapoja sekä harjoitellaan tiimityötä ja roolitusta sukeltajan lisäksi köysimiehelle, turvasukeltajalle ja avustavalle henkilölle.

Kurssilla harjoitellaan avannon tekemistä ja merkkausta. Lisäksi kurssilla tutustutaan eri tyyppisiin jäihin ja avannon paikan valintaan. Opit toimimaan ongelmatilanteissa ja tunnistamaan kylmän vaikutuksen sukellukseen ja varusteisiin.

Kurssiin kuuluu kolme sukellusta kouluttajan kanssa ja neljäs vapaaehtoinen sukellus. Pääset harjoittelemaan:

  • Jääsukelluksessa käytettyjen välineiden käyttöä, kuten jääsahaa ja avannon merkkausvälineistöä
  • Turvallista köysityöskentelyä
  • Merkinantoa ja kommunikointia köyden avulla
  • Ongelmanratkaisutaitoja ja turvasukeltajan toimintaa

 

Kurssin jälkeen

Osaat käyttää jääsukellusvälineistöä ja toimia jääsukelluksella asianmukaisesti. Olet pidentänyt sukelluskautesi talveen ja pääset osallistumaan jääsukellustapahtumiin ja tutustumaan sukelluspaikkoihin, joihin normaalisti pääsisi vain veneellä kesäaikaan. Pääset tuttuihinkin sukelluspaikkoihin aivan uusin silmin, sillä näkyvyys on parhaimmillaan jään alla. Olet saavuttanut jotain sellaista, johon harva sukeltaja tulee yltämään.